Jesteś tutaj: Home

Prezydent przedstawia nowego kandydata na stanowisko prezesa MZK

Napisane przez  Redakcja Opublikowano w Bydgoszcz czwartek, 03 grudzień 2015 11:16

Dotychczasowy prezes MZK Andrzej Wadyński jest rekomendowany Radzie Nadzorczej, przez prezydenta Rafała Bruskiego, na stanowisko prezesa tej spółki. W środę miało miejsce spotkanie Wadyńskiego z Bruskim i przewodniczącą Rady Nadzorczej Aleksandrą Antonowicz. Wbrew wcześniejszym zapowiedzią, w spotkaniu nie wziął udziału popierany przez załogę Paweł Czyrny.

Oficjalny komunikat Urzędu Miasta:

W dniu wczorajszym odbyło się spotkanie Prezydenta Rafała Bruskiego z Przewodniczącą Rady Nadzorczej MZK Aleksandrą Antonowicz oraz wiceprezesem MZK Andrzejem Wadyńskim w celu omówienia sytuacji w spółce.

1. Prezydent poprosił Przewodniczącą Rady Nadzorczej o przedstawienie propozycji dotyczącej składu zarządu spółki MZK.

2. W dniu dzisiejszym przewodnicząca Rady Nadzorczej MZK przedstawiła propozycję, aby prezesem zarządu spółki został dotychczasowy wiceprezes Andrzej Wadyński. Jednocześnie w uzgodnieniu z Panem Andrzejem Wadyńskim zaproponowała na członka zarządu Pana Kazimierza Nowaka, dotychczasowego kierownika działu ekonomicznego.

3. Prezydent przyjął rekomendację Rady Nadzorczej.

Nie wiemy jak takie ustalenia przyjmie załoga MZK.